Arkisto

2022
2021
2020
Kohde

2022

Demokratian tila ja tulevaisuus seminaari - demokratia kriisissä? 

Mikä on demokratian tila maailmassa ja mihin suomalainen demokratia on matkalla? Miten Suomessa on puolustettu demokratiaa ja millaisia toimenpiteitä jatkossa tarvitaan demokratian kehittämiseksi?
OM:n seminaari pidettiin 29.11. Helsingissä ja se on osa kansallinen demokratiaohjelma 2025 -hanketta.

SUORA LINKKI TALLENTEESEEN https://www.webcasting.fi/oikeusministerio/uf6Mz96y/ 

Demokratia, oikeusvaltio sekä perus- ja ihmisoikeudet muodostavat yhdessä arvopohjan, jolle suomalaisen yhteiskuntajärjestys rakentuu. Viime vuosikymmenten aikana demokratiakehitys on kohdannut vakavia uhkia, ja demokratian haurastumisesta on merkkejä lähellä ja kaukana. Seminaarin tavoitteena on luoda katsaus demokratian tilaan sekä maailmanlaajuisesti että Suomessa ja keskustella suomalaisen demokratiapolitiikan tavoitteista pitkällä aikavälillä.

                                                                           Dr. Seema Shah

Seminaarin pääpuheenvuoron piti Kansainvälisen demokratia- ja vaaliapuinstituutin (International Institute for Democracy and Electoral Assistance, International IDEA) Demokratian arviointiosaston johtaja Seema Shah. Lisäksi seminaarissa kuultiin kommenttipuheenvuorot muun muassa Suomen Itsenäisyyden Juhlarahastolta (Sitra) ja kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnalta (KANE). Seminaarin yhteydessä jaettiin myös oikeusministeriön vuoden 2022 Demokratiapalkinto, jonka teemana on tänä vuonna demokratian kriisinkestävyys. Palkinnon sai Selkokeskus www.selkokeskus.fi .


Äänestä seurakuntavaaleissa marraskuussa 2022

Kirkko tarvitsee monenlaisia päättäjiä. Äänestämällä vaikutat seurakuntasi ja kirkon tulevaisuuteen.

Kuka on äänioikeutettu?

Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Äänestämällä vaikutat oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Luottamushenkilöt kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa ja päättävät mm. siitä, ketä valitaan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja järjestetään ja miten rahat jaetaan.

Koska voi äänestää?

Ennakkoäänestys ti 8.- la 12.11.2022

  • Korson seurakuntakeskus kirkkosali II (Merikotkantie 4) ti-la 9-18
  • Monitoimikeskus Lumo (Urpiaisentie 14) ti-to 10-18
  • Korson asukastila 2.krs (Korsontie 2) ke 12-13

Vaalipäivä sunnuntai 20.11.2022

  • Korson seurakuntakeskus kirkkosali II (Merikotkantie 4) klo 11-20

KATSO SEURAKUNTAVAALIEN KORSOLAISET EHDOKKAAT
Seurakuntavaaleissa äänestetään ehdokkaat sekä KORSON SEURAKUNTANEUVOSTOON että VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISEEN KIRKKOVALTUUSTOON.

KATSO SEURAKUNTAVAALIEN KORSOLAISET EHDOKKAAT
Seurakuntavaaleissa äänestetään ehdokkaat sekä KORSON SEURAKUNTANEUVOSTOON että VANTAAN SEURAKUNTIEN YHTEISEEN KIRKKOVALTUUSTOON.


Valtakunnallinen demokratiapäivä 13.10.2022

 Tallenne Kuntatalolta nähdään Kunta.tv:n kautta osoitteessa
https://www.kunta.tv/suorat-lahetykset/demokratiapaiva-13-10-2022/

OHJELMA

09.00 Tervetuloa Demokratiapäivään!
Juontaja Jussi-Pekka Rantanen, toimittaja, YLE
09.05 Demokratiapäivän avaus
Daniel Sazonov, Kuntaliiton valtuuskunnan puheenjohtaja ja apulaispormestari, Helsingin kaupunki
09.15 Demokratiapäivä 10 v. osa I
09.20 Tulevaisuuden demokratia globaalisti, Euroopassa ja meillä Suomessa
Karina Jutila, tutkimuksen johtaja, E2 Tutkimus
09.50 Miten Demokratiapoliittinen periaatepäätös linjaa demokratiaamme kansallisesti ja paikallisesti? Niklas Wilhelmsson, yksikön päällikkö, OM
10.05 Miten pärjää kansalaisyhteiskunta tulevaisuudessa? Julia Jousilahti, tutkija, Demos Helsinki
10.20 Keskustelu tulevaisuuden demokratiasta kansalaisjärjestöjen näkökulmasta
Julia Jousilahti, tutkija, Demos Helsinki, Niklas Wilhemsson, yksikön päällikkö, OM ja Mari Ahonen-Walker, erityisasiantuntija, Kuntaliitto

10.40 Tauko

10.50 Tulevaisuuden demokratian mahdollisuudet ja uhkat vaikuttavat kaikkeen
Jari Korkki, toimittaja, Pyhtään kunnan osa-aikanen viestintä-ja markkinointiasiantuntija
11.15 Miten nämä näkyvät kunnissa? Jari Korkki ja Katja Repo, yhteisömanageri, Tuusulan kunta ja Lauri Majuri, viestintäpäällikkö, Vantaan kaupunki

11.40 Demokratiapäivä 10 v. osa II
12.00 Demokratiapäivä päättyy


VANTAAN JA KERAVAN HYVINVOINTIALUE - toimialajohtajat valitaan 21.6.2022.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on kokoontunut jo kolme ja aluehallitus kolme kertaa. Aluevaltuusto kokoontui myös 19.4.2022 sekä 30.5.2022. Kokoukset tallenteena verkossa, katso 19.4. tästä ja 31.5. tästä.
Kesäkuun kokous pidetään ti 21.6.2022, missä mm. hyvinvointialueeen toimialajohtajien valinnat, katso esityslista.
Tiedot hyvinvointialueen kokousten sisällöistä ja tulevista muista kokouksista löydät parhaiten Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen verkkosivuilta .
Lue viimeisin hyvinvointialueen Asukkaan asialla uutiskirje 6 /2022 täältä


VANTAAN JA KERAVAN HYVINVOINTIALUEEN UUTISIA

- Hyvinvointialueen valmistelutyö aikataulussa, katso aluehallituksen puheenjohtaja Maarit Raja-Ahon haastattelu.
- Neljä toimialajohtajaa valittu vanhuspalvelut, konsernipalvelut, terveydenhuollon palvelut sekä lasten, nuorten ja perheiden palveluiden toimialajohtaja. Lue uutinen.
- Hyvinvointialueen asukasillan ja järjestöillan tallenteet You Tube kanavalla sekä uutinen järjestöinfosta .
LISÄTIEDOT Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilta


KORSOLAISET TOIMIJAT

Korsolaisten seurojen ja yhdistysten sekä muiden aktiivisten toimijoiden nimet ja sisällöt on lisätty Korson Kyläneuvoston sivuille kohtaan KORSOLAISET TOIMIJAT.
Esittelyssä ovat ovat Korso-Seura, Korson Leijonat, Korson Eläkkeensaajat ry, Korson seurakunta, Korson Martat, Korson Veto, Korson Palloseura KOPSE, Korson Kunto ja Korson Nuoret Kotkat. Listaa voidaan koko ajan täydentää. Sivulle voit lisätä uuden korsolaisen aktiivisen ryhmän tai toimijan.


VANTAAN KAUPUNGIN INNOVAATIOKILPAILU
14.4. - 15.8.2022

Vantaan kaupunki kutsuu asukkaat, yritykset, oppilaitokset, yhdistykset, järjestöt ja kaupungin työntekijät kehittämään kaupunkia.

- Kilpailun nimi ´Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä´ kertoo, että etsimme niin suuria kuin pieniäkin ideoita entistä paremman Vantaan rakentamiseksi. Toivomme, että kilpailuun osallistuisivat monenlaiset toimijat, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo.

Valituille ehdotuksille voidaan jakaa yhteensä 300 000 euroa. Rahoituksen saajan tulee toteuttaa kilpailuidea Vantaalla vuosien 2022 tai 2023 aikana.

Kilpailuteemoja ovat hyvät arjen palvelut, kukoistavat kaupunkikeskukset ja ilmastonmuutoksen torjunta.
LUE LISÄÄ


2021

JOULUOHJELMANA KATSO YLEN AREENASTA KORSON JOULUN AVAUS, MISSÄ KORSON KIRKKOHERRA TUOMAS ANTOLA AVAA KORSON JOULUKADUN JA JOULUAJAN.   


KORSON KYLÄNEUVOSTON IV YLEISKOKOUS pidettiin ti 23.11.2021 verkossa.
KATSO ESITYSLISTA JA KOKOUKSEN PÄÄTÖKSET valikon kohdasta "KOKOUKSET". Kokouksessa otettiin kantaa aloitteisiin, muun muassa Leppäkorpeen suunnitteilla olevan nuorten päihdekuntoutuskeskuksen rakentamiseen.  


KORSON KYLÄNEUVOSTON JA KORSOLAISTEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN ILTA

tiistai 26.10.2021 Korson asukastila

MITEN VANTAATA HALLITAAN tilaisuuteen osallistui 31 henkeä, mukana Kyläneuvoston jäseniä ja korsolaisia luottamushenkilöitä.


Tilaisuudessa käytiin läpi Vantaan kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä muutaman lautakunnan tehtävät. Esittelijoinä olivat luottamuselinten korsolaiset edustajat.
Timo Jelekäinen SDP ja Markku Naumanen PS lausuivat korsolaiset tervetulleiksi ja juonsivat illan. Visa Tammi SDP kertoi aluksi kaupunginhallituksen tehtävistä. Vaula Norrena Vihr, Niilo Kärki PS sekä Matilda Stirkkinen SDP valottivat monipuolisesti kaupunginvaltuuston toimintaa. Tapani Mäkinen kommentoi ja kertasi ansiokkaasti Korson keskustan kehittämissuunnitelmat sekä niiden kohtalot viimeksi kuluneiden liki 50 vuoden ajalta.

                                                                          TAPANI MÄKINEN

Loviisa Kaartokallio
KD esitteli kaupunkikulttuurilautakunnan sekä Jan Axberg kaupunkiympäristölautakunnan toimintaa. Kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan tehtävistä ja toimista kertoivat Eve Rämö Vihr., Matilda Stirkkinen SDP sekä Jussi Järvinen Kesk. Korson ja muunkin Vantaan ongelmana on suuri ammattitaitoisten varhaiskasvattajien sekä opettajien puute.

Korson asioista keskusteltiin innokkaasti. Tilaisuus kesti yli kaksi tuntia. Yhteinen tapaaminen kertoi sujuvasti eri puolueiden edustajien halusta tehdä yhdessä työtä Korson ja korsolaisten hyväksi. Ystävällisyys ja sen myötä yhteisöllisyys huokuivat kyläneuvoston jäsenten sekä korsolaisten luottamushenkilöiden puheista. Korson Kyläneuvoston toiminta sai kiitosta osallistujilta.