KORSOLAISET TOIMIJAT

KORSOLAISET TOIMIJAT

Korsossa toimii runsaasti erilaisia yhdistyksiä ja seuroja, joiden toimintaan olet tervetullut.
Tässä esitys aktiivisista korsolaisista toimijoista. Korsolaiset seurat ja yhdistykset esittäytyivät 5.4.2022 asukastilassa pidetyssä Kyläneuvoston, Vantaan virkamiesten ja järjestöjen yhteisessä illassa. 
Tässä alla esitellään Korso-Seura, Korson Leijonat, Korson Eläkkeensaajat ry, Korson seurakunta, Korson Martat, Korson Veto, Korson Palloseura KOPSE, Korson Kunto ja Korson Nuoret Kotkat. 

Mikäli haluat oman korsolaisen yhdistyksesi tai seurasi esittelyn Korson Kyläneuvoston sivustolle, niin laita viestiä ari.tammi@gmail.com tai täytä lomake. 


KORSO-SEURA


Korso Seuran puheenjohtaja Irja Ruohonen esitteli vuonna 1988 perustettua Korso-Seuraa, jonka tarkoituksena on "kotiseudun kaikinpuolinen kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta, elinympäristön laadun parantaminen ja ihmisten viihtyvyyden lisääminen, kotiseututietouden lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen ja omatoimisuuden voimistaminen sekä kotiseudun kulttuurien vaaliminen ja edistäminen."
Seuran sivuilta löytyy runsaasti tapahtumakuvia, vanhoja kuvia Korsosta sekä nettiarkisto, missä paljon korsolaisia muistelmia ja Korson historiaa.
Lisätietoja https://sites.google.com/site/korsoseura/ KORSON LEIJONAT


Korson Leijonien presidentti Tuulo Ruippo kertoi leijonien perustoiminnasta korsolaisten lasten ja nuorten hyväksi. Tunnetuin Leijonien vuosittainen tapahtuma on Talvimyräkkä, mitä ennen Leijonat julkaisee Myräkkä -lehden, joka jaetaan 13 000 korsolaiseen talouteen. Talvimyräkän suosituin tapahtuma lienee lasten hiihtokilpailut palkintoineen.

Leijonat kerää varoja ja lahjoittaa korsolaisille koulujen oppilaille stipendejä. Vuosittainen joulukuusten myynti on yksi varainkeräystapa. Leijonat järjestää myös Auta lasta ja perhettä tapahtumia S-marketin kanssa yhteistyössä. Kerätyt tavarat lahjoitetaan korsolaisille vähävaraisille perheille Korson seurakunnan diakoniatyön kautta.

Leijonien toiminnasta lisätietoa verkossa osoitteessa    https://korsonleijonat.fi/  sekä Facebookissa
https://www.facebook.com/KorsonLeijonat .KORSON ELÄKKEENSAAJAT RY

Korson Eläkkeensaajien puheenjohtaja Jouko Koskinen kertoi järjestönsä aktiivisesta toiminnasta rivitansseista jumppaan, karaokesta bocciaan ja käsityökerhosta mölkkyyn. Yhdistyksen 55 -vuotisjuhlat järjestetään syyskuussa. Toiminnassa on mukana yli 200 jäsentä. Lisätietoa netistä. .


KORSON SEURAKUNTA

Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola kertoi pienestä pojasta, jolta hän oli kysynyt, millainen rakennus on kirkko? Poika vastasi - no sellainen talo missä on plussa päällä.  

Antola sanoi kirkon välittävän Korsossakin plussaa ja erityisesti kolmea asiaa: uskoa, toivoa ja rakkautta. 

Hän kertoi myös seurakunnan diakoniatyön auttava mm. Ukrainan pakolaisia ja Korson vähävaraisia perheitä. Antola toivotti kaikki tervetulleeksi myös kirkkoon.
Korson seurakunnan toiminnasta lisätietoa osoitteessa   https://www.vantaanseurakunnat.fi/korson-seurakunta .


KORSON MARTAT

Ritva Etelämäki kertoi Korson Marttojen toiminnasta. "Olemme yli 60 vuotta vanha marttayhdistys. Monipuolisen toimintamme aiheet tulevat jäseniltämme. Meillä on Martta-iltoja keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa. Viikoittain kokoontuu monikulttuurinen ompelukerho ja sauvakävelemme.

Kerran kuukaudessa kokoontuu askartelu- ja käsityökerho sekä kirjapiiri. Lisäksi teemme teatteri- ja muita retkiä. Vuosittaisesta kevätretkestä on tullut jo perinne.

Meihin saa yhteyden sähköpostilla korsonmartat@gmail.com .
Korson Marttojen toiminnasta on julkaistu 50-vuotishistoriikki 1953-2003.
Kuvia toiminnasta Korson Marttojen verkkosivuilla
https://www.martat.fi/marttayhdistykset/korson-martat-ry


KORSON VETO - VANTAA DUCKS

Korson Vedon - Vantaa Ducksin - varapuheenjohtaja Heini Manninen sekä seuran sihteeri Juha Niskanen kertoivat että seura on perustettu jo 1934 ja meneillään on siis seuran 88. toimintavuosi.

Seura pyörittää liigalentopallon lisäksi harraste- ja muuta kilpalentopalloa, painia, kuntojumppaa sekä pitää iltapäiväkerhoa lapsille Vierumäen koululla.

Jäseniä seuralla on 230 ja vuosibudjetti noin 400 000 euroa. Korson Vedon arvoina ovat Lämminhenkisyys, Vastuullisuus ja Sinnikkyys. Vantaa Ducks on yksi harvoista aikuisten liigatasolla pelaavista Vantaan urheiluseuroista.

Lisätietoa https://www.korsonveto.fi/ .


KORSON PALLOSEURA - KOPSE

Korson Palloseuran KOPSEn puheenjohtaja Antti Siitosen mukaan KOPSE tarjoaa jalkapallon iloa yli 420 korsolaiselle nuorelle ja 80 aikuiselle. Seuran 17:a joukkuetta valmentaa 25 palkattua valmentajaa ja apuna toimii yli 100 vapaahehtoista vanhempaa huoltajina, apuvalmentajina ja joukkueen johtajina. Seuran vuosibudjetti on myös noin 400 000 euroa, mutta seura tuottaa Korsoon kansainvälisen jalkapalloliiton laskentakaavan mukaan vuodessa yli viisi miljoonaa euroa.  

Lisätietoa https://kopse.org/ .


KORSON KUNTO

Korson Kunnon varapuheenjohtaja Arto Kulja ja koripallojaoston vetäjä Anne Tamminen esittelivät tyttökoripallon mahdollisuuksia Korsossa. KorsKu on perustettu jo vuonna 1933 ja päälajiksi vakiintui 1980- luvulla tyttöjen koripallo. Pelaavia tyttöjä on nelivuotiaasta aikuisiin asti. KorsKu on julkaissut myös pelaajan ja huoltajan oppaan. Lisätietoja https://www.korsonkunto.fi/pelaajan-ja-huoltajan-opas/  .
Lisätietoa https://www.korsonkunto.fi/ .


KORSON KAIKU 

Korson Kaiku ry on Vantaalla toimiva n. 600 aktiivijäsenen monilajiurheiluseura. Kaiussa harrastetaan salibandya, pyöräilyä, karatea, taekwondoa, kuntokamppailua, aikuisurheilua ja kuntoliikuntaa. Seuran kotisivut Korsonkaiku.fi


KORSON NUORET KOTKAT

Puheenjohtaja Jasmin Ketola kertoi pieni vauva sylissään vuonna 1943 perustetun Korson Nuoret Kotkat järjestön toiminnasta. Jäseniä on yli 300. Yhdistys järjestää leirejä, viikoittaista sählykerhoa Nikinmäen koululla, retkiä Kuusijärvelle, Heurekaan, elokuviin, lasten teattereihin ja jääkiekko-otteluihin. Suosituin lienee joka heinäkuinen Kesäleiri Kukonnotkossa Heinolan lähellä.

Lisätietoja verkkosivuilta  .

KORSON ELÄKELÄISET RY

Kokoonnumme Korsontie 2, 01450 Vantaa, kaupungin Asukastilassa, toinen kerros (suuri sali), sisäänkäynti radan puoleisesta päästä. 

Eläkeläisille harraste toimintaa vuodesta 1964 alkaen.

Viikkokerhot tiistaisin klo:14.00-16.30, ohjelmassa Kahvittelua, Askartelua, Bingoa, Tietokilpailuja, Teatteri ja kulttuurimatkoja. 

Kesäisin heitämme mölkkyä Ruusuvuoren koulun kentällä. 

Kerhotoimintaa syksystä - kevääseen!

Tervetuloa mukaan.

https://yhdistykset.elakelaiset.fi/korso/ 

Lisätietoa esko.kanerva@saunalahti.fi 


NaisSound

NaisSound on 10-vuotias (2022) Korsossa kokoontuva naiskuoro, joka esittää niin perinteistä kuin uudempaakin musiikkia. Kuoroon otetaan uusia laulajia aina kauden alkaessa elo- ja tammikuussa. Korson kyläpäivässä kuoron buffetista saa kahvia ja monenlaisia leivonnaisia. Lisäksi kuoron kojulla on pieni kirppis, jossa on myynnissä kirjoja ja äänitteitä (CD, DVD), (pala)pelejä, villasukkia ja vähän muutakin. NaisSound johdattaa yleisön yhteislauluun tapahtuman avauspuheenvuorojen lomassa.
www.naissound.fi


Hyvinvointitila Lähde

Maakotkantie 6, 01450 Vantaa

Hyvinvointitila Lähde on pieni yritys Korson keskustassa. Meitä on neljä toiminimiyrittäjää ja teemme kaikkea mahdollista hyvinvoinnin saralla. 
Lisätietoja sarihokkanenniemela@gmail.com puh. 0440778218.


KORSON VPK 

Korson Vapaaehtoinen Palokunta Ry. Ihmisten vuoksi. 
Korson VPK on toiminut vuodesta 1925 kuntalaisten turvana, sekä tarjoamalla mukavaa harrastustoimintaa aina lapsesta vaariin.
Lisätietoa https://www.korsonvpk.fi/