Korson Kyläneuvosto aluedemokratian toteuttajana

29.06.2022

Korson Kyläneuvosto käynnistyi vauhdilla kuntavaalien aikaan maaliskuussa 2021. Kyläneuvosto tarjoaa helpon, digitaalisen kanavan Korson suuralueen asukkaille tuoda esiin alueen kehityskohteita ja ideoita. Vantaan kaupunki tukee Kyläneuvostoa ja toiminta on saanut valtakunnallistakin huomiota esimerkkinä onnistuneesta tavasta toteuttaa aluedemokratiaa.

Kyläneuvoston toiminnassa ovat mukana kaikki eduskuntapuolueet, joilta löytyy aktiivisia, Korson suuralueella asuvia toimijoita. Tekemisessä on ollut alusta lähtien yhteen hiileen puhaltamisen tunnelma. Vaikka me aktiivitoimijat olemme eri puolueista, emme ole saaneet aikaan suurempia ideologisia ristiriitoja. Korson asiat ovat selvästi yhteisiä.

Takana ovat kunta- ja aluevaalit ja ensi keväänä 2023 ovat edessä eduskuntavaalit. Jokaiselle korsolaisen on ollut tarjolla korsolainen ehdokas kunta- ja aluevaaleissa. Korsolaisia ehdokkaita menikin molemmissa koronan leimaamissa vaaleissa mukavasti läpi. Tämä on paras takuu meille korsolaisille siitä, että asuinalueemme on edustettuna päättävissä pöydissä näinä niukkuuden jakamisen aikoina.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu on puolueilla alkanut ja kannattaakin silmäillä omalla Korson alueella asuvia ehdokkaita tai vähintäänkin vantaalaisia ehdokkaita. Silloin tarjoutuu hyvä tilaisuus jututtaa omaa ehdokastaan myöhemmin erilaisissa Vantaan tapahtumissa ja kysellä vaikka oman ehdokkaan antamien vaalilupausten perään.

Oikein mukavaa kesää kaikille korsolaisille!

Jan Axberg

Korson Kyläneuvoston toimituksen jäsen