Tunnelmia Korson asukasfoorumista

07.12.2022

Vantaan kaupungin Korson asukasfoorumi järjestettiin maanantaina 21.11.2022 Lumossa. Iso auditorio oli lähes täynnä oman alueensa kehittämisestä kiinnostuneita korsolaisia. Tilaisuus käynnistyi aluearkkitehtiMari Jaakonahon katsauksella Korson lähiajan rakentamiseen. Tärkeimmät lähiajan uudiskohteet ovat Korson päiväkoti Maakotkantie 6 uudisrakentaminen. Korson keskustan rakentamista edistetään yleiskaavalla, joka tulee korsolaisten kommentoitavaksi keväällä 2023.

Myös Itä-Uudenmaan poliisilaitos pääsi ääneen. Monen asukkaat ovat huolissaan Korson turvattomuudesta. Poliisin edustaja kertoi, että muilla suuralueilla tilanne on vielä huonompi. Juna-asemalla nyrkistä saanutta tai polkupyöränsä varkaalle menettänyttä korsolaista tämä selitys ei toki paljoa lohduta.

Illan toisessa vaiheessa siirtyivät virkamiehet, asukkaat sekä moderaattorina toimineet kyläneuvoston toimituksen jäsenet viiteen teemapöytään:

1. Vantaan ja Korson tilanne

2. Asuminen ja ympäristö

3. Kulttuuri ja vapaa-aika

4. Varhaiskasvatus, koulut ja nuoret

5. Sosiaali- ja terveyspalvelut

Jokaisesta teemapöydästä virkamiehet saivat kotiin vietäväkseen toiveita: Kielitaitoisia omalääkäreitä, ulkoilureittejä, paremmassa kunnossa olevia, turvallisempia teitä. Myös varhaiskasvatuksen tilanne ja nuorten pahoinvointi herättivät kysymyksiä.

Puheenvuoroista ja keskustelusta kävi ilmi, että korsolaisten päähuolet ovat ränsistynyt Korson keskusta, asemaseudun turvattomuus, nuorten asiat sekä terveyspalvelut. Ainakin juhlapuheiden perusteella huolemme on kuultu. Tapahtuuko mitään jää nähtäväksi. Se vaatisi sitä kuuluisaa poliittista tahtoa päättäjiltä.

Jan Axberg 
KD Vantaan puheenjohtaja