SDP KORSON KUNTAVAALIEHDOKKAAT 
SDP:n vaalilehti Eespäin 

TIMO JELEKÄINEN 61
  • Korso, Kulomäki
  • 58v
  • Vaimo, 4 aikuista lasta ja lapsenlapsia
  • Korson Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja 3v

Työuran olen tehnyt konduktöörinä ja ollut myös monissa tehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä. Olen asunut Korsossa vuodesta 1985, on tullut Korso tututuksi.

Haluan vaikuttaa Korson alueella ja Kulomäessä. Korson palvelujen kehittämiseen mm. Korson keskusta, terveyspalvelut, asukastilat, julkinen liikenne. Onnistumme parhaiten tekemällä yhteistyötä kaikkien puolueiden ja muiden järjestöjen kanssa. Myös tärkeää on kuunnella Korsolaisia asukkaita.

JOUKO KOSKINEN 63

Jouko Koskinen iloitsee Lumosta ja valaa esimerkillään uskoa positiivisuuteen. Korsolaisena hän ei halunnut jäädä sivustakatsojaksi kun hän perheineen muutti Korsoon 1984. Hän meni sosiaalidemokraattiseen työväenyhdistykseen ja urheiluseura Korson Vetoon, jossa hän auttoi käynnistämään jopa koripallotoiminnan.

Hän puhuu useaan otteeseen positiivisen ajattelun voimasta.

Uskoa siihen hän levittää esimerkillään, kun hän nykyisin johtaa Korson Eläkkeensaajia ja Pohjantähden Työväen Retkeilijöitä. Tällainen palkaton yhdistystoiminta tuntuu hänestä itsestäänselvyydeltä. "Koen siinä tekeväni hyvää muille.".

Vuodesta 1991 alkaen hän oli markkinamestarina vaimonsa kanssa järjestämässä mm. ensimmäiset Korson Vetomarkkinat ja markkinoita hän oli järjestämässä yhteensä 53 kpl.

Vaaliteemat ja sanoma 
- ikäihmiset
- terveys
- liikunta
- Korson keskusta " nyt on Korson vuoro" 
- Rekolanpuro >> turvallinen siisti viherympäristö

Jouko Koskinen 0400 402 172

jouko48.koskinen@outlook.com 

https://www.facebook.com/jouko.koskinen.10

https://www.facebook.com/jokkeko 

JOUKON VAALIESITE

ARI TAMMI 130

Olen asunut 11 vuotta Korsossa. Kolme vanhinta poikaani ovat jo maailmalla, nuorimmat lapseni Luukas ja Veera ovat vielä kotona ja käyneet koulua Vierumäessä, Korson koululla ja Lumossa. Kummatkin ovat pelanneet jalkapalloa Kopsessa, missä toimin myös jalkapallovalmentajana (UEFA B) viiden vuoden ajan.

Lentopalloa olen pelannut Korson Vedon kuntolentiksessä ja Korson Kaiun harrastusriveissä. Yksi rakas liikuntamuoto on jalkapalloerotuomarina toimiminen, viime vuonna yli 150 vihellettyä ottelua. Koulutan ja opastan myös uusia pelinohjaajia ja erotuomareita. Kilot pysyvät siinä touhussa joten kuten kurissa.

Koulutukseltani olen yleisen historian maisteri ja kirkkohistorian lisensiaatti Helsingin yliopistosta. Työurani viimeksi kuluneet 20 vuotta olen suunnitellut ja toteuttanut erilaisia vuorovaikutteisia digitaalisia verkkopalveluita, joista tunnetuin lienee Helsingin kaupunginvaltuuston toimintaa ja kaupunkilaisten videoita esittelevä Helsinki-kanava.

Tunnen kunnallisen organisaation kiemurat ja päätöksentekojärjestelmät aika perusteellisesti. Tällä hetkellä toimin erityissuunnittelijana Helsingin kaupunginkansliassa päävastuuna kaupungin digituen koordinointi ja kehittäminen.

Korsossa pyrin rakentamaan yhteisöllisyyttä, auttamaan korsolaisia osallistumaan ja kehittämään Korsoa yhdessä entistä paremmaksi. Haluan että korsolainen äänestäjä pysyy kärryillä kaupungin ja Korson asioissa myös vaalien jälkeenkin. Yhteydenpito ei katkea äänestyspäivään. Sen takaa oma Korson Kyläneuvosto verkossa, jota toimitan. Haluan sitoutua korsolaisiin äänestäjiin ja viedä osaltani korsolaisten asioita päätettäviksi Vantaan hallinnon eri portaille.

Viiden lapsen isänä tavoitteitani on kaksi:
1.  Kiusaaminen kuriin kouluissa.
2. Kunnan tulee taata jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi maksuton harrastusmahdollisuus. 

Yhteystiedot: p. 040 353 7228  ari.tammi@gmail.com 
https://www.facebook.com/ari.tammi/ 

SANNA HUUSKONEN 51

Olen 49-vuotias vanhustyön lähihoitaja Korson Metsolasta. Työkseni hoidan vanhuksia Korsossa eli terveisiä vaan covid19 -hoivaetulinjasta! Pidän tärkeänä laadukkaan vanhustenhoidon turvaamista kaikille vantaalaisille ja myös sitä, että meistä hoitajistakin pidetään työpaikoilla huolta. 

Elmon urheilupuistohanke on ollut ja on edelleen tärkeä myös - olen innokas vesijumppaharrastaja. Korsolaisena mietityttää myös Kulomäen täyttömäki. Kuntoportaat hommattaisko sinne porukalla?

Olen vapaa-ajan lautakunnan varajäsen. Jotta Vantaan talous ei sakkaisi enää pahemmin, niin jatketaan edelleen Vehkalan ja Aviapoliksen yritysalueiden kehittämistä, jotta verotulojakin saadaan lisää. Kolmatta kertaa ehdolla, tuleeko valtuustopaikka 5-kymppislahjaksi?  
https://www.facebook.com/SannaHuuskonenVantaanValtuustoon/ 

Tein yli kuntarajojen kamppispäivityksen. Käykäähän korsolaiset kommentoimassa, mitä meidän aseman ilmeelle pitäisi tehdä?  

JOUNI LUUKKANEN 104

Olen 47-vuotias Leppäkorvessa asuva kahden lapsen isä. Työskentelen sairaalatarvike ja-laite yrityksessä logistiikan parissa. Harrastuksena minulla on liikunta, pyöräily ja sen tuomarointi, yhdistystoiminta ja viime kesänä hurahdus palstaviljelyyn.

Korsossa haluan olla mukana kehittämässä harrastus-,liikunta- ja terveyspalveluja. Jokainen liikuntaan ja terveydenhuoltoon sijoitettu euro tulee kaksinkertaisena takaisin ,vähentyneinä sairaanhoito kuluina, näin uskon. Olen lähipalveluiden ystävä. Perusterveyden hoito, koulut, päiväkodit, liikuntapaikat, kulttuuriharrastukset, asukastilat ovat asioita joita haluan olevan lähellä ja laajasti käytössä vauvasta vaariin.

 Usein unohdetaan, mikä tekee sujuvan arjen? Pitää olla tarpeeksi käsipareja niin terveyden huollossa, koulun keittiössä kuin katujen kunnossapidossakin. Päiväkodeissa ja kouluissa pitää olla sopivat ryhmäkoot ja erityistukeen on panostettava, jotta kaikki saadaan mukaan. Erityisesti toisen asteen opintoihin on saatava tarpeeksi tukea, jotta yksikään nuori ei syrjäydy.

HANNAMARI OKSA 128

Olen 44-vuotias uusperheen äiti. Vantaalle olen muuttanut Etelä-Karjalasta vuonna 2007, ensin Mikkolaan ja sieltä Nikinmäkeen. Meillä on yhteensä viisi lasta, joista kaksi vanhinta elelevät jo omaa elämäänsä ja kolme teini-ikäistä poikaa asuvat vielä kotona.

Olen koko tähänastisen elämäni työskennellyt ravintola-alalla ja pitkään lähinnä esimiestehtävissä. Normaalin ravintolatyön lisäksi toimin työpaikkani esimiesten valtakunnallisena luottamusmiehenä ja olen aktiivinen Palvelualojen ammattiliitto PAM:n jäsen. Lisäksi olen jo useita vuosia toiminut oman ammattiosastoni puheenjohtajana.

Vapaa-ajallani neulon, jopa niin paljon, että välillä pistää miettimään, minne kaikki valmiit ja puolivalmiit tekeleeni pistäisin.  Lisäksi luen paljon ja olen intohimoinen dekkarisarjojen ystävä. 

Itse en ole ammattipoliitikko, enkä sellaiseksi haluakaan, vaan toivon, että oma arjen asiantuntijuuteni pääsisi hyötykäyttöön palvelemaan kuntalaisia. Tästä syystä päätin lähteä ehdolle kuntavaaleihin. Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että vantaalaisen tavallisen ihmisen ääni tulee kuulluksi päätöksenteossa.

MIKKO MERELÄ 45

Olen Merelän Mikko, asun Korsossa tarkemmin Keski-Nikinmäessä. Ikää on 29 vuotta ja olen kahden tarhaikäisen lapsen isä. Asumme perheemme kanssa itse rakentajassani omakotitalossa. Talon rakentamisesta kirjoitin rakennusblogia, josta tulikin Suomen luetuin rakennusblogi nopeasti (www.timpurilletalo.fi). Sitä kautta työtarjousten määrä räjähti ja lähdin rakennusalan yrittäjäksi.

Mulla on kaksi yritystä ja yhteensä 5 palkattua työntekijää, teen silti päivittäin itsekin kirvesmiehen töitä. Yrittäjyyteni ei rajoitu vaan työmaalle tai työntekijöideni työllistämiseen, teen myös videoita Youtubeen (Timpurilta Talo) ja tuotamme myös suomen kuunnelluinta rakennusalan podcastiä Raksapodia.

Juna-asemian välittömään läheisyyteen (500m) pitäisi rakentaa merkittävästi korkeampia asuntoja, vähintään 16 kerrosta mieluiten enemmän. Näin saamme asuntoja julkisen liikenteen solmukohtiin, lisäksi saadaan toimivaa ja hyvinvoivaa keskustaa, kun palvelut seuraa ihmisiä. Eli korkeiden talojen alakerroksiin saisi pienyritykset toimitilansa ja tällä luodaan lisää työtä ja viihtyisyyttä. Kuka ei muka haluisi alakertaa parturia, kauppaa tai kahvilaa?

Lisäksi asemien läheisyyteen tiiviisti rakentaminen on suurin ilmasto teko mitä mikään kunta voi ikinä tehdä, pureutumatta sen tarkempaa aiheeseen. 

Suurin vahvuuteni  politiikan saralta on rakentamisen ymmärtäminen ja yritysten toimintaan liittyvä tietotaito. Mielestäni on tärkeää että myös rakentajan näkökulma on esillä suuresti ja pidetään samalla myös pienyrittäjät kartalla, sekä luodaan mahdollisuuksia yrittämiseen.